Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörün Ağır Bilançosu

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 3 bin bina yıkılırken, onbinlerce ev, işyeri, araç ve kamu binası zarar gördü. 70 teröristin köşeye sıkıştırıldığı ilçede, operasyonun sonuna gelindiği öğrenildi.Terör...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terörün Ağır Bilançosu
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 3 bin bina yıkılırken, onbinlerce ev, işyeri, araç ve kamu binası zarar gördü. 70 teröristin köşeye sıkıştırıldığı ilçede, operasyonun sonuna gelindiği öğrenildi.
Terör örgütü PKK’nın, 2015 Mart ayında başladığı ancak İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine durdurduğu hendek ve barikat politikasını, 7 Haziran seçimlerinden sonra bir kez daha hayata geçirmesi ağır bilançolara neden oldu. Güneydoğu’da, Diyarbakır’ın Silvan ve Sur, Şırnak ile Cizre, Silopi ve İdil ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinde hayatı felç eden PKK, en büyük zararı bölge halkına verdi. Yüz binlerce insanın göç ettiği söz konusu ilçelerde, onbinlerce ev, işyeri, araç ve kamu binası zarar gördü.
3 BİN BİNA YIKILDI
Terörün en ağırının yaşandığı ve 14 Mart’ta 8’inci kez sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Nusaybin’de, rakamlar terörün yüzünü bir kez daha ortaya koydu. 120 bin nüfuslu ilçede, 100 bin kişi başka yerlere göç etmek zorunda kaldı. İlçede, gerek teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi, gerek bulundukları bölgelerin ağır silahlarla vurulması, gerekse şiddetli çatışmalar yüzünden 3 bin bina tamamen yıkıldı, binlerce ev, işyeri ve araç da zarar gördü. İlçenin yüzde 80’i kullanılamaz hale geldi.
500 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI
8 bin 500 asker ve polisin görev yaptığı ilçede, şu ana kadar 70 asker ve polis şehit oldu, 500’ün üzerinde güvenlik görevlisi ise yaralandı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynelabidin ve Kışla Mahallelerinde bulunan hendek ve barikatların yüzde 97’sini temizledi. Söz konusu mahallelerde bulunan 471 barikat kaldırıldı, 46 hendek kapatıldı. Teröristlerce tuzaklanan bin 137 el yapımı patlayıcı imha edildi. 496 terörist de etkisiz hale getirildi.
70 TERÖRİST KÖŞEYE SIKIŞTIRILDI
Öte yandan, operasyonun aralıksız olarak devam ettiği ilçede kalan 70 teröristin köşeye sıkıştırıldığı öğrenildi. Dört taraftan çember altına alınan ve çoğunluğunun dağ kadrosundan olduğu öğrenilen teröristlere sık sık “teslim ol” çağrısı yapılıyor. Teröristlerin kaçış güzergahları tutulurken, bulundukları alanlar ağır silahlarla ateş altına alınıyor.
İlçedeki operasyonun bir hafta içerisinde tamamlanması da bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.