Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörle mücadele operasyonları hız kesmeden devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İncebel Dağları-Kato bölgesinde 11 gündür devam eden operasyonlar kapsamında, tespit edilen 7 mağaranın 4’ünde yapılan arama tarama faaliyeti esnasında teröristler ile sağlanan temasta 1 uzman çavuş ve 1...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terörle mücadele operasyonları hız kesmeden devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İncebel Dağları-Kato bölgesinde 11 gündür devam eden operasyonlar kapsamında, tespit edilen 7 mağaranın 4’ünde yapılan arama tarama faaliyeti esnasında teröristler ile sağlanan temasta 1 uzman çavuş ve 1 güvenlik korucusunun yaralandığını açıkladı.

TSK, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir komutasında; bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kullandığı mağara ve sığınakları imha etmek maksadıyla 19 Nisan’da başlatılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre; Güvenlik Korucularıyla takviyeli 3 Jandarma Taburu ile İncebel Dağları-Kato bölgesinde başlayan ve 11 gündür aralıksız devam eden Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen 7 mağaranın 4’ünde yapılan aramada; bol miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Söz konusu mağaraların aranması esnasında 2 kez teröristler ile temas sağlandı, 1 Uzman Çavuş ve 1 Güvenlik Korucusu yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.