Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristlere yardımdan tutuklanan sanıkların yargılanmasına devam edildi

Bolu’da terör örgütü PKK’nın hücre evine yapılan baskında ölü ele geçirilen teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’nde canlı bomba...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu’da terör örgütü PKK’nın hücre evine yapılan baskında ölü ele geçirilen teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’nde canlı bomba oldukları tespit edilen PKK’lı teröristlerin kaldığı hücre evine 2016 yılının Nisan Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yapılan baskında Serdar K. ve Ömer B. isimli teröristler ölü olarak ele geçirilmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturmada 2 teröriste yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla Bilal T., Giyaseddin Ö., Ahmet Y. ve Mazlum E. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sanıkların yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkemede tanıkların dinlenilmesinin ardından Bilal T., Muhammed A. Giyaseddin Ö., Ahmet Y. Ve Mazlum E., öğrenci olduklarını ve tutuklu kaldıkları 8 ay boyunca eğitim haklarından mahrum bırakıldıklarını söylediler. Suçsuz olduklarını belirten sanıklar, tahliyelerini talep ederek tekrar akademik hayatlarına geri dönmek istediklerini söylediler.
Sanık avukatı dosya birleştirme talebi
Sanık avukatlarından Pınar Konak, geçtiğimiz Ekim ayında Bolu’da PKK’ya yönelik yapılan operasyonda önce gözaltına alınan ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Bolu İl Başkanı Özgür Günaydın’ın dosyası ile bugün görülen dosyanın birleştirilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan 4 sanığın kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesine karar verdi. Duruşma 29 Aralık 2016 tarihine ertelendi.
Adliye önünde gerginlik
Öte yandan, mahkeme öncesinde adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliyenin önündeki yol trafiğe kapatılarak araç geçişine izin verilmedi. Çevik kuvvet polislerinin de hazır bulunduğu adliye önüne gelen eski Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan sanık yakınlarına tepki göstererek, “Kaybolun buradan. Bolu’yu kana bulamaya çalışıyorsunuz, bir de buraya arkadaşlarınıza desteğe geliyorsunuz. PKK’lılara yer yok. Hem Bolu’yu patlatacaksın sonra gelip burada destek olacaksın” diyerek tepki gösterdi. Polis ekipleri Alan’ı bölgeden uzaklaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.