Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristler Vatandaşları Kalkan Olarak Kullanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 15 Mart günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, teröristlerin korkunç planı güvenlik kuvvetlerinin duyarlılığıyla önlendi. Sivil vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 15 Mart günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, teröristlerin korkunç planı güvenlik kuvvetlerinin duyarlılığıyla önlendi. Sivil vatandaşların geçtiği güzergahtan güvenlik kuvvetlerine ateş eden teröristler, polislerin de karşılık vererek sivil ölümlerine yol açmasını planlarken, bölgedeki güvenlik kuvvetlerinin duyarlı olup titiz davranması bu planı suya düşürdü.
Edinilen bilgiye göre, Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde barınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan operasyonlar geniş kapsamlı olarak devam ediyor. Operasyonlara katılan güvenlik kuvvetleri evlerini terk ederek göç eden vatandaşların zarar görmemesi için yoğun bir çaba harcarken, teröristler ise özellikle sivillerin geçiş güzergahlarında saklanarak, çocuk, kadın ve yaşlıların geçiş yaptığı esnalarda saklandıkları yerden polise ateş açıyor. Kaynartepe Mahallesi 285. Sokak arasında bir binanın altında gizlenen terörist, sivillerin geçtiği sırada bölgedeki polislere ateş açıyor. Teröristin saklandığı bölgeyi ablukaya alan güvenlik kuvvetleri, ateş edilen noktadan sürekli olarak geçen sivillerin zarar görmemesi için büyük bir titizlikle görevini yapıyor. Teröristlerin sivillerin içinden ateş ederek, karşılık verilmesi durumunda sivil ölümüne yol açmayı hedeflediği planlar, polisin dikkatli, titiz ve duyarlılığından dolayı engellendi. Polis ekiplerinin karşılık vermesi durumunda, bir çok sivilin ölebileceğini düşünen güvenlik kuvvetleri, teröristin kendini göstermeden açtığı ateşe silahla karşılık vermedi.
Teröristin saklandığı noktadan sürekli olarak sivillerin çıkması ise dikkatleri çekerken, Bağlar ilçesinde başlatılan operasyonlar devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.