Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristler Şırnak’ı Yerle Bir Etti

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta, operasyonlar aralıksız sürüyor. Kenti yerle bir eden teröristler, eğitim yuvalarına saldırarak, 10 okulu kullanılamaz hale getirdi.Şırnak’ta, PKK’lıların yakalanması, patlayıcıların...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ta, operasyonlar aralıksız sürüyor. Kenti yerle bir eden teröristler, eğitim yuvalarına saldırarak, 10 okulu kullanılamaz hale getirdi.
Şırnak’ta, PKK’lıların yakalanması, patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 61’inci gününde devam ediyor. İhlas Haber Ajansı (İHA), yasakla birlikte başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi” operasyonun da aralıksız sürdüğü kente girdi. 61 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve yoğun bir şekilde süren çatışmaların izleri kent genelinde yansırken, en çok PKK’lıların karargah olarak kullandıkları okullar hasar gördü. Şırnaklı çocuklarının eğitimden mahrum kalması için elinden geleni yapan teröristlerin, karargah olarak kullandıkları okulların duvarlarına delikler açtığı ve giriş bölümlerine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla infilak etmesi sonucu birçok okulun harabeye döndüğü görüldü. Bazı okullar ise yakıldı. Kentteki Sema Cıngıllıoğlu İlk, Orta ve Anaokulu, Bahçelievler İlkokulu, inşaat halinde olan Gazipaşa İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Sağlık Lisesi ve Mehmetçik Ortaokulu kullanılamaz hale geldi. Bazı okullarda çocukların oyuncakları ile defter ve kalemlerinin etrafa saçıldığı görüldü.
HEDEFLER AĞIR SİLAHLARLA VURULUYOR
Kentte operasyonlar ise Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde devam ediyor. Belirlenen hedeflerin ağır silahlarla vurulduğu mahallelerde zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşanıyor. Güvenlik güçlerini ilerleyişini dört koldan sürdürürken, söz konusu iki mahallede de operasyonların tamamlanma aşamasında olduğu öğrenildi.
HER TAŞIN ALTINA BAKILIYOR
Teröristlerden temizlenen Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet, Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallelerinde ise el yapımı patlayıcıyı arama çalışmalarına devam ediyor. Büyük bir titizlikle neredeyse her taşın altına bakan güvenlik güçleri, kontrollü bir şekilde ilerleyişini sürdürüyor.
Kentte, 61 gündür devam eden operasyonlarda, 358 PKK’lı etkisiz hale getirildi, 950 el yapımı patlayıcı imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.