Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Terör örgütü üyeliği” ile suçlanan 11 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gaziosmanpaşa Adliyesi ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcı hakkında yürütülen soruşturmada, ifadeleri alınan 11 hakim ve savcı tutuklandı.İstanbul Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gaziosmanpaşa Adliyesi ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcı hakkında yürütülen soruşturmada, ifadeleri alınan 11 hakim ve savcı tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gaziosmanpaşa ve İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcı hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı hakim ve savcıların hakimlik sorgusu tamamlandı.
Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim ve savcılardan ilk olarak 86 kişi gözaltına alındı. Hakimlik sorgusu tamamlananlardan 11 hakim ve savcı tutuklandı. Şüpheli hakim ve savcılardan 18’i ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Gözaltındaki hakim ve savcılardan 28’inin savcılık ifadeleri devam ederken, 29’unun hakimlik sorgularına devam ediliyor.
Önemli isimler firari
Öte yandan, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olan bazı hakim ve savcıların yapılan aramalarda adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. Kaçak olan savcı ve hakimler arasında Ergenekon davasının hakimlerinden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davasının duruşma savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, Dink davasına bakan mahkemenin başkanı Hadi Çağdır, Nurullah Çınar, Ayhan Bedirhan, Özgür Beyazıt’ın olduğu belirtildi.
Askeri hakim ve savcılar gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 31 askeri hakim ve savcı hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan Zafer Öğretici, Hamit Can Yüksel, Ayhan Doğan, Arif Bakır, Züleyha Demir, Hasan Koçak, Murat Yıldız, Musa Birlik, Seyfettin Özkan, Murat Çetinbaş, Şafak Kadir Baran, İbrahim Halil Balık, Fatih Peker, Yunus Mermer ve Osman Aksoy’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.