Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teravih Namazı Sonrası Bıçaklanan Cami Müezzini Olayı Anlattı

Adıyaman’da, 11 gün önce Teravih hamazı sonrasında bıçakla yaralanan cami müezzini yaşanan olayı anlatarak, kimliği henüz belirlenemeyen zanlının yakalanmasını istedi.11 Haziran cumartesi günü Yeni Mahallede bulunan bir cami’de müezzinlik...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’da, 11 gün önce Teravih hamazı sonrasında bıçakla yaralanan cami müezzini yaşanan olayı anlatarak, kimliği henüz belirlenemeyen zanlının yakalanmasını istedi.
11 Haziran cumartesi günü Yeni Mahallede bulunan bir cami’de müezzinlik yapan Abuzer Tünay, akşam saatlerinde evinin girişinde kimliği belirsiz bir şahsın bıçaklı saldırısına uğramış ve yaralanmıştı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan ve tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan müezzin, sağlığına yeniden kavuştu. Kendisine bıçakla saldıran şahsın yakalanmasını isteyen müezzin Tünay, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Teravi namazı sonrası camiyi kapatarak evime geldi. Evin tam giriş kısmında aniden biri bana arkadan saldırdı. Can havliyle o şahıstan kurtulmaya çalıştım. Adam kolumdan ve boynumdan beni bıçakladı. Beni bıçaklayan şahsı ben hiçbir şekilde tanımıyorum. Daha önceden de hiç görmemiştim. Kimseyle benim daha önceden alacak verecek yada bir husumetim yoktur. Şahıs beni bıçakladıktan sonra olay yerinden hızla kaçarak kayıplara karıştı. Olayın üzerinden 12-13 gün geçti şahıstan halen bir iz yok. Ben emniyet birimlerinden o kişinin yakalanmasın ve gereken cezaya çarptırılmasını istiyorum.”
Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, müezzin Tünay’ı ziyaret ederek yaşanan olayı şiddetle kınadığını söyledi. Çil, “Ben öncelikle Abuzer Tünay hocamıza çok büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan olay unutulabilecek bir olay değildir. Hocamız teravih namazı sonrası evinin önünde saldırıya uğruyor ve şahıs günler geçmesine rağmen daha bulunmuş değil. Bizler şahsın bulunmasını ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Üyemize yapılan bu saldırıyı Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi olarak kınıyorum. Failin biran önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.