Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon dolandırıcısını tuzağa düşürdü

İzmir'in Balçova İlçesinde, Telefonda Kendini Savcı Olarak Tanıtıp Bir Vatandaşı 'darbe Kapsamında Operasyon Yapılıyor, Adınıza Sim Kart Çikartilmiş, Bankadaki Paralarınıza El Koyacağız' Deyip Dolandırmak İsteyen Şüpheli İ.h.d. (soldaki), Polis Ekiplerince Yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Telefon dolandırıcısını tuzağa düşürdü
İzmir’in Balçova ilçesinde, telefonda kendini savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı ’Darbe kapsamında operasyon yapılıyor, adınıza sim kart çıkartılmış, bankadaki paralarınıza el koyacağız’ deyip dolandırmak isteyen şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü, A.T. (39) isimli şahısı telefonla arayan kişi, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı. Telefon dolandırıcısı A.T.’ye ’’Darbe davası kapsamında bir operasyon yapıyoruz, bankada paran var mı?” diye sordu. A.T. de banka hesabında 80 bin lira parasının bulunduğunu söylemesi üzerine, şüpheli şahıslar; ’Banka görevlileri tarafından kimlik bilgilerinin başkalarına verildiğini, adına 43 adet sim kartı çıkarıldığını, bu şahısları yakalamak üzere bir operasyon yaptıklarını, operasyonda kendilerine yardım etmesini, bankayı aradıklarını hesabında bulunan 75 bin lira parayı çekerek ikametine gitmesi gerektiğini, gelecek olan görevli polis memuruna parayı vermesini’ söyledi. Bu sözler üzerine şüphelenen A.T., karşıdaki kişinin dolandırıcı olduğunu düşünerek Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü durumu bildirdi. Polis A.T.’ye ’bankaya gidip para çekmiş süsü ver’ demesi üzerine bankaya giden A.T., para çekmiş gibi bankadan poşetle çıkıp evine gitti. A.T.’nin evine gelen telefon dolandırıcısı para süsü verilmiş poşeti almak isterken Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Telefon dolandırıcısı İ.H.D.’yi (27), Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.