Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon dolandırıcıları iş başında

Eskişehir’de iki yaşlı vatandaş, iki farklı olayda yaklaşık 14 bin lira dolandırıldı.Yaşanan son olaylarda telefon dolandırıcıları yine aynı taktikleri kullandılar. Edinilen bilgilere göre dolandırıcılar, Ü.B. (80) isimli vatandaşın...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de iki yaşlı vatandaş, iki farklı olayda yaklaşık 14 bin lira dolandırıldı.
Yaşanan son olaylarda telefon dolandırıcıları yine aynı taktikleri kullandılar. Edinilen bilgilere göre dolandırıcılar, Ü.B. (80) isimli vatandaşın Arifiye Mahallesi Alaeddin Caddesi’nde bulunan ikametini telefonla aradı. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, hesabından başkasının para çekeceğini, başkası çekmeden kendisinin çekmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Ü.B. bankada bulunan 10 bin TL’sini çekti. Ardından yeniden arayan dolandırıcı, bir adres vererek parayı oraya getirmesi gerektiğini ve polisin kontrol edeceğini söyledi. Ü.B. belirtilen yerde bekleyen başka bir şahsa parayı teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ü.B. polis merkezi amirliğine giderek şikayetçi oldu.
Diğer bir dolandırma olayı ise İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’nde M.Ş.’nin (72) başına geldi. Yaşlı vatandaşın ikamet kapısına gelerek kendini polis olarak tanıtan şahıs, M.Ş.’den evde bulunan paraları getirmesini istedi. Evde bulunan 4 bin TL’yi poşete koyarak polis olduğunu iddia eden dolandırıcıya veren M.Ş., dolandırıldığını anlayınca polis merkezi amirliğine giderek şikayetçi oldu.
Her iki ayrı olayla alakalı soruşturma başlatan polis ekipleri, bir kez daha kendini polis, savcı olarak tanıtan şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.