Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon Dolandırıcıları Dolandırmaya Devam Ediyor

Mersin’de telefonda görüştükleri 2 kişiden kendilerini polis olarak tanıtıp 28 bin lira dolandırdıkları belirlenen iki şüpheli, polisin çalışması sonucu yakalandı.Edinilen bilgiye göre, 10 Haziran tarihinde Erol İ. adlı emekli bir vatandaşı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de telefonda görüştükleri 2 kişiden kendilerini polis olarak tanıtıp 28 bin lira dolandırdıkları belirlenen iki şüpheli, polisin çalışması sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 10 Haziran tarihinde Erol İ. adlı emekli bir vatandaşı cep telefonundan arayan dolandırıcılar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduklarını ve banka hesaplarının terör örgütü üyelerince ele geçirildiğini, bu kişilerin yakalanması için bankadaki parasını çekmesini istedi. Dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri emekli vatandaşı telefonla yönlendirip bankada bulunan 8 bin 120 lirasını çekmesini sağlayarak buluşma yerinde elinden alarak kayıplara karıştı.
Erol İ.’nin durumdan şüphelenerek ’155’ ihbar hattını aramasının ardından harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aynı gün bölgede yaptıkları çalışmada Hasan D. ve İhsan C. adlı şüphelileri bir otomobilde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında dolandırdıkları 8 bin 120 lira para ele geçirilerek müşteki Erol İ.’ye teslim edildi. Dolandırılan emekli vatandaş tarafından dan teşhis edilen 2 zanlının, bir gün önce yine aynı yöntemle Muzaffer A. adlı vatandaştan 20 bin lira dolandırdıkları belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.