Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’da 9 işçi kimyasal tankı temizlerken zehirlendi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada 9 işçi, kimyasal tankı temizlemek istedikleri sırada zehirlenerek fenalaştı. Kimyasal maddeden etkilenerek zehirlenen işçiler, kısa sürede olay...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada 9 işçi, kimyasal tankı temizlemek istedikleri sırada zehirlenerek fenalaştı. Kimyasal maddeden etkilenerek zehirlenen işçiler, kısa sürede olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 9 işçiden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
İddiaya göre, fabrikada bulunan Dimer Asetamin tankını temizlemek için görevlendirilen 9 taşeron işçi, kimyasal maddeden arındırılan tankın içine girdi. Tankı temizleyen işçiler bir süre sonra yoğun kimyasal gazdan etkilenerek fenalaştı. 2 işçinin vücudunda ise yanık meydana geldiği öne sürüldü. Durumun fark edilmesi üzerine fabrika yönetimi ve çalışanlar hemen 112 ekiplerine ve itfaiyeye haber verdi. Haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kimyasal maddeden etkilenen 2 işçiyi tankın içinden çıkardı. Yoğun bir şekilde kimyasal gaza maruz kalan Mahmut Ö., Selçuk Ç., Adem Y., Mehmet İ., Azad S., Sezgin M., Mehmet C., Serdar T. ve Eser C. isimli işçiler ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçilerden vücudunda yanık olduğu belirtilen ve durumu ağır olan Mahmut Ö. ve Mehmet İ. ise olay sonrası Özel İrmet Hastanesi’ne getirildiği fakat burada yanık ünitesi bulunmadığı için Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği iddia edildi. Emniyet güçleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.