Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedbirsiz Yıkımı Zabıta Durdurdu

Amasya’da etrafında güvenlik önlemi alınmayıp iş makinesi tarafından yıkımına başlanan 5 katlı bina için yıkım ruhsatı alınmadığının tespit edilmesi üzerine zabıta görevlileri tarafından çalışma durduruldu. Bina ise her an çökecek...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’da etrafında güvenlik önlemi alınmayıp iş makinesi tarafından yıkımına başlanan 5 katlı bina için yıkım ruhsatı alınmadığının tespit edilmesi üzerine zabıta görevlileri tarafından çalışma durduruldu. Bina ise her an çökecek halde bırakıldı.
Dün akşam saatlerinde Amasya merkez Bahçeleriçi Mahallesi’nde boşaltılan 5 katlı bir binada iş makinesi tarafından etrafta hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yıkım çalışması başlatıldı. O sırada devriye gezen Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yıkım yerine gidip inceleme yaptı. Yapılan incelemede binanın yıkım ruhsatının bulunmadığını saptayan zabıta görevlileri, binanın önündeki iki otomobili çektirip olay yerine gelen polise de tutanak tutturdu. Yıkımı yapan firma görevlilerinin iş makinesinin kırdığı kolonlar tehlike oluşturduğu için 5 dakika süre isteyip kontrollü şekilde bir bölümünün indirilmesi için istediği sürede darbelere rağmen binanın bir bölümü yıkılamayınca çalışma durduruldu. Ertesi gün çocuk parkının da bulunduğu alandan geçenleri uyarmak için bir işçi olay yerine bırakılıp, binanın etrafına şerit çekilirken, mahalle sakinleri ise alınan önlemlerin yetersizliğine tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.