Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecavüz Zanlısı 5 Yıl Ormanda Yaşadı

2011 yılında nitelikli cinsel istismar iddiası ile 27 yıl 10 ay hapis cezası alan ve firar eden Erol Çalışkan, 5 yıl boyunca barındığı ormanlık alanda Jandarma tarafından yakalandı.27 YIL 10 AY HAPİS CEZASI SONRASI FİRAR ETTİEdinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2011 yılında nitelikli cinsel istismar iddiası ile 27 yıl 10 ay hapis cezası alan ve firar eden Erol Çalışkan, 5 yıl boyunca barındığı ormanlık alanda Jandarma tarafından yakalandı.
27 YIL 10 AY HAPİS CEZASI SONRASI FİRAR ETTİ
Edinilen bilgiye göre, 2010 yılında Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi’nde bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiası ile Erol Çalışkan (46) hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Açılan dava sonrası Erol Çalışkan, nitelikli cinsel istismar suçlaması nedeniyle 27 yıl 20 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Tutuksuz yargılanan Erol Çalışkan, kararı itiraz ederek dosya Yargıtaya gönderildi. Yargıtay, yerel mahkemenin kararına uyarak kararı onadı. Kararın ardından Erol Çalışkan firar etti.
5 YIL ORMANDA YAŞADI
2011 yılında firar eden Çalışkan’ın yakalanması için çalışma başlatıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Menteşe İlçe Jandarma ekipleri Çalışkan’ın ailesinin kaldığı Günlüce Mahallesi’ndeki evi 1 yıldır takibe aldı. 5 yıl boyunca çam ağaçlarının ve çalılıkların çok sık bulunduğu alanda küçük bir baraka içinde gizlenen Çalışkan, ihtiyaçlarının çoğunu doğal ortamdan karşıladı. Ailesi tarafından zaman zaman yiyecek ve giyecek temin edilen Çalışkan 5 yıl boyunca kaçmayı başardı.
ÖZEL EKİP KURULDU
Tecavüz zanlısı Erol Çalışkan’ın yakalanması için Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel ekip kuruldu. Yaklaşık bir yıl boyunca özel ekipler tarafından Menteşe ilçesinin Göktepe mevkisinde didik didik aranan Çalışkan’ın sık ormanlık alan içinde ağaç ve yapraklar ile kamufle edilmiş küçük bir barakada yaşadığı ortaya çıktı. Özel ekipler ve resmi giyimli Jandarma ekipleri bu sabah saatlerinde düzenledikleri operasyon ile Çalışkan’ın 5 yıllık kaçışını sonlandırdı.
EVE ÖZEL DÜZENEK YAPMIŞ
Erol Çalışkan’ın 5 yıllık süreçte zaman zaman evine gittiği ortaya çıktı. Günlüce Mahallesi’ndeki evinde inceleme yapan Jandarma, evin bir odasında gizli bir odaya ulaştı. İlk bakışta normal bir duvar görünümü verilen ve elbise ile havluların asılı bulunduğu gizli giriş noktası tespit edildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Menteşe İlçe Jandarma ekipleri tarafından yakalanan zanlı, sabah saatlerinde Muğla Adliyesine çıkarıldı. Hakkında nitelikli cinsel istismar suçlamasından dolayı kesinleşmiş hapis kararı bulunan Çalışkan, karar yüzüne okunarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.