Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatvan’da “ikinci darbe girişimi” halkı sokağa döktü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde “ikinci darbe girişimi” olduğu iddiası üzerine halk sokağa döküldü.Alınan bilgilere göre, Tatvan Belediyesi tarafından ilçede “ikinci darbe girişimi” olduğu yönünde yapılan anonslar ve Ak Parti il ve...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 05:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 05:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tatvan’da “ikinci darbe girişimi” halkı sokağa döktü
Bitlis’in Tatvan ilçesinde “ikinci darbe girişimi” olduğu iddiası üzerine halk sokağa döküldü.
Alınan bilgilere göre, Tatvan Belediyesi tarafından ilçede “ikinci darbe girişimi” olduğu yönünde yapılan anonslar ve Ak Parti il ve ilçe başkanlıkları tarafından atılan uyarı mesajları ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ilçe halkının sokağa dökülmesine neden oldu. Anonsların yapılması be mesajların sosyal medyada yayılmasından kısa süre sonra yüzlerce vatandaş araçlarıyla ilçe meydanına toplandı.
Vatandaşlardan bazıları ise, ilçenin Cumhuriyet Caddesinde araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Tatvan Belediyesi ise olası bir girişime karşı iş makinelerini ilçenin Ahlat yolu üzerinde bulunan Sorgun Kışlası önüne gönderdi. Ancak, durumun düşünüldüğü gibi bir darbe girişimi olmadığı anlaşıldı.
Darbe girişimi söylentilerinin ardından Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte Tatvan Yaşam AVM önünde toplanan kalabalığa yönelik konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Şuanda bu alanda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Günlerdir hep aynı duyarlılığı gösterdiniz. Şuanda Tatvan’da hiçbir olumsuzluk yok. Bu konuda müsterih olun, nöbetlerinize devam edin.” diye konuştu.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, “Art niyetli insanlar olabilir, provokasyona sevk eden kişiler olabilir. Buna karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Dolayısıyla biz sabahlara kadar nöbetlerimize devam edeceğiz. İlçemizde her şey kontrol altında. Taşkınlığa mahal vermeyelim.” dedi.
“VALİ ÇINAR, İLÇEYE GELDİ”
Yaşanan olaydan sonra İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile birlikte ilçeye gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, iddia edildiği gibi bir darbe girişiminin söz konusu olmadığını her şeyin kontrol atında olduğunu söyledi.
İlçede endişe edecek bir durum olmadığını kaydeden Vali Çınar, “Dün burada bu alandaydım. Nasipte yine bu günde buraya gelmek varmış. Bu buluşmadan ben mutluyum. Ben bir kez daha duyarlılık ve hassasiyetinizden ötürü teşekkür ediyorum. Siz bu davranışınızla bir kez daha yeniden bu kirli işlere, darbelere, kalkışmayı akıllarında bulunduran birileri varsa onları onu tekrar unutturdunuz, onları bir kez daha korkuttunuz. Ama bir şey söylemek istiyorum; hiçbir sıkıntı yok, bu gece için hiçbir problem yok, olağanüstü bir durum yok. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu gece için böyle bir kalkışma olabilir mi? İhtimali dahilinde, böyle yüksek hassasiyette değil ama bir tedbir olsun diye, tedbirli olun anlamında bir mesaj verilmişti. Başkanımızda gerek araçlarla ve gerekse sizlerin desteğiyle bu tedbiri yaptı. Ama şunu görüyorum ki sizin hassasiyetinizden ve bilinçli davranışınızdan dolayı bu gece acaba bir şey mi var endişesi oluşmuş. Tekrar söylüyorum her hangi bir sıkıntı yok, her şey normal, her şey yolunda ve kontrol altında, askeri birliklerimizde her hangi bir hareketlilik yok.” Diye konuştu.
Vali Çınar’ın konuşmasının ardından ise ilçe halkı derin bir nefes alınırken, ilçe meydanın da başlatılan “demokrasi nöbeti” ise devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.