Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarsus’ta halk demokrasiye sahip çıktı

Dün gece saatlerinde TSK’da bir grubun darbe girişimine Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’in Tarsus ilçesinde tepki gösterdi. Türk bayrağını alan Tarsuslular, yürüyüşe geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dün gece saatlerinde TSK’da bir grubun darbe girişimine Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’in Tarsus ilçesinde tepki gösterdi. Türk bayrağını alan Tarsuslular, yürüyüşe geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine slogan attılar.
Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen kalabalık kent merkezine doğru harekete geçtiler. Büyük bir kalabalığın Kaymakamlık binası önüne akın etmesi nedeniyle şehirde trafik kilitlendi. Darbe karşıtı sloganlar atan kalabalık, yapılan girişime büyük tepki gösterdi.
Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ile MHP’li Belediye Başkanı Şevket Can, kalabalığı sağduyuya ve provokasyonuna gelmemeli için uyarıda bulundular.
Milli iradeye sahip çıkan Tarsuslulara hitap eden Kaymakam Bekir Atmaca, “Milli irade galip gelecektir. Bunu burada belirtmek istiyorum. Şuan burada polisimiz, jandarmamız var. Burada kalabalık olduğu zaman provokasyon olabilir. Meramımızı ifade ettikten sonra yavaş yavaş dağılabilirsek, zaten halkımız gereken tepkiyi gösterdi. Bu tür kalabalıklarda provokasyon olabilir, bizi birbirimize düşerek kişilere karşı tedbirli olalım. Yavaş yavaş dağılalım” dedi.
MHP’li Belediye Başkanı Şevket Can ise “Kıymetli hemşehrilerim, Tarsus’ta sayın Kaymakamımızım başkanlığında ve önderliğinde jandarmamız emniyetimizle elele yürek yüreğe, sizlerle beraber gönül gönülleyiz. Biz milli iradeye sahip çıkıyoruz. Demokrasiye inanıyoruz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Ancak gerekli mesajlar Türkiye’nin her tarafından verilmiştir. Bizim burada art niyetli insanlara karşı provokatörlere karşı sayın Kaymakamımızın dediği gibi sessiz sedasız bir şekilde dağılmamız gerekiyor. Biz Tarsus Kaymakamımızın başkanlığında sizlerle beraberiz bunu bilin. Bize düşen görev halkımızın burnu kanamasıdır” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından kalabalık Kaymakamlık binasının önünde durmaya ve tepkilerini göstermeye devam ettiler.
Camilerde de ise sela okundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.