Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Camiden 200 Yıllık El Yazması Kur’an-ı Kerim Çalındı

Bursa’nın tarihi mahallelerinden Hisar’da bir camide 100 yılı aşkın süredir muhafaza edilen 200 yıllık el yazma Kur’an-ı Kerim çalındı.Bursa Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, Osmangazi Mahallesi Muhtarlığı yanındaki Satı Fakih...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın tarihi mahallelerinden Hisar’da bir camide 100 yılı aşkın süredir muhafaza edilen 200 yıllık el yazma Kur’an-ı Kerim çalındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, Osmangazi Mahallesi Muhtarlığı yanındaki Satı Fakih Cami’nin müştemilatındaki kütüphaneye gece yarısı giren hırsız veya hırsızlar, sadece el yazması 200 yıllık Kur’an-ı Kerimi aldı.
Mahalle sakinleri, cemaatten bile birçok kişinin bilmediği el yazma Kur’an’ın özel olarak takip eden bir şahıs tarafından alındığını belirtti. El yazma Kur’an-ı Kerimin bir kültür mirası olduğunu belirten mahalle sakinleri yetkililerin harekete geçmesini istedi. Kültür eserleri kaçakçılığı ve hırsızlığı ile alakalı olarak kayıp eserin bilgileri bütün kolleksiyonerlere ve müzelere bildirildi.
"KUR’AN VE HAT MÜZESİ AÇILMALI"
Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mimar Zafer Ünver, Osmanlı’nın ilk payitahtı olan Bursa’da yüzlerce kıymetli el yazma kuran ve hattın camilerin depolarında imamlara zimmetli olduğuna dikkat çekerek, "Bursa UNESCO tarafından tescillenen bir şehirdir. UNESCO’nun tescillediği Muradiye Külliyesi bünyesinde Bursa Valiliği’nin Tarihi Eser Fonundan restorasyonunu yaptırdığı 2. Murat Medresesinin müze yapılacağı açıklandı. Kültür Bakanlığı’nın bütün müze ve kütüphanelerdeki el yazma eserleri ve kuranları topladığını biliyoruz. Özel olarak göz nuru dökülmüş el yazma Kur’an-ı Kerimler ve eski hattatlara ait tarihi levhalar mutlaka Bursa Kur’an Müzesinde sergilenmelidir. Bu konuda Kültür Bakanlığı’nın ivedi hareket etmesini, Bursa Milletvekillerimizin de bu konuda Ankara’da gayret sarfetmelerini istiyoruz. Kültür turizminin geliştiği, yerli yabancı bütün misafirlerin kolayca ulaşabilecekleri Muradiye’deki külliye bünyesinde böyle bir müzenin açılması için en uygun yerdir. Şehrimizin kültür değerlerini ortaya koyma bakımından da önemli bir misyonu üstlenecektir. Bu arada camilerimizdeki eski el yazmalarının ve levhaları da herkesin rahatça görmeleri sağlanmış olacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.