Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Birgi Mahallesi’nde çıkan yangında bilanço ağır

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları hala devam ederken, yangın nedeniyle 60 dönüm arazi içerisinde bulunan incir ve zeytin ağaçları zarar gördü.Ödemiş ilçesi Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları hala devam ederken, yangın nedeniyle 60 dönüm arazi içerisinde bulunan incir ve zeytin ağaçları zarar gördü.
Ödemiş ilçesi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve dünyaca ünlü İrimağzı incilerinin yetiştiği İrimağzı bölgesinde çıkan orman yangını herkesi üzdü. Kuru otların ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, 60 dönüm arazi içerisinde etkili oldu. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Ödemiş Belediyesi’ne bağlı ekipler ve belediye bünyesindeki iş makineleri müdahale etti.
Çalışmalar sabaha kadar devam etti
İncirde hasat döneminin başlaması nedeniyle üreticiler de mahsullerinin zarar görmemesi için büyük çaba harcadı. Yangında, bazı evlerin bahçeleri ile 60 dönüm arazi içerisinde bulunan incir ve zeytin ağaçları zarar gördü. Bu durum, bölgedeki vatandaşları üzdü. Ekipler, sabah kadar devam eden çalışmalarla korkutan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.