Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanzanya feribot faciasında görevden almalar başladı

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, ölü sayısının 224’e ulaştığı feribot felaketi ile ilgili olarak Yüzey ve Deniz Ulaştırması Düzenleme Kurumu (Sumatra) yönetim kurulunu görevden aldı.Başkanlık İletişimi Direktörü Gerson tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tanzanya feribot faciasında görevden almalar başladı

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, ölü sayısının 224’e ulaştığı feribot felaketi ile ilgili olarak Yüzey ve Deniz Ulaştırması Düzenleme Kurumu (Sumatra) yönetim kurulunu görevden aldı.

Başkanlık İletişimi Direktörü Gerson tarafından imzalanarak yayınlanan açıklamayla, Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli’nin ölü sayısının 224’e ulaştığı feribot felaketi ile ilgili olarak Yüzey ve Deniz Ulaştırması Düzenleme Kurumu (Sumatra) yönetim kurulunu görevden aldığını bildirdi.

Msigwa, "Devlet Başkanı Magufuli, 20 Eylül’de meydana gelen feribot felaketini takiben bu kararı verdi" dedi.

Devlet Başkanı Magufuli, dün de buna benzer bir karar vererek, Tanzanya Elektrikli, Mekanik ve Elektronik Hizmetler Ajansı (Temesa) danışma kurulunu feshetmişti.

Feribotun neden battığı kesin olarak bilinmemekle birlikte yetkililer eldeki verilerin feribotun yasal olarak izin verilen sayıdan daha fazla insan taşındığını gösterdiğini söyledi.

MV Nyerere adlı feribot Victoria Gölü’nde Perşembe akşamı alabora olarak Ukewere adası yakınlarında batmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.