Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanklar İpekyolu’na Konuşlandırıldı

Mardin’in sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin ilçesinde bekletilen tanklar, İpekyolu’na konuşlandırıldı. Tankların zaman zaman Fırat Mahallesi’ne top atışı yaptığı belirtilirken, mahallenin abluka altına alındığı...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin ilçesinde bekletilen tanklar, İpekyolu’na konuşlandırıldı. Tankların zaman zaman Fırat Mahallesi’ne top atışı yaptığı belirtilirken, mahallenin abluka altına alındığı bildirildi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla beraber operasyon hazırlığı da başladı. İlçeden geçen tarihi İpekyolu’na konuşlandırılan tankların namluları çukur ve barikatların yoğunlukta olduğu Fırat Mahallesi’ne çevrildi. Tankların zaman zaman Fırat Mahallesi’ne top atış yaptığı belirtilirken, bölgeden silah sesleri yankılanıyor. Tank ve karayellerin Fırat Mahallesi’nin yanı sıra Dicle Mahallesi ile Suriye sınırına da konumlandığı belirtildi. Operasyonun özellikle PKK’lı teröristlerce kazılan çukur ve kurulan barikatların yoğunlukta olduğu Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Kışla ve Zeynelabidin Mahallelerinde yoğunlaşması bekleniyor.
Bu arada yasak nedeniyle ilçeden geçen tarihi İpekyolu’nun araç trafiğine kapatılmasıyla Habur Sınır Kapısı’na giden kamyon ve TIR’ların Kızıltepe, Artuklu, Midyat ve Cizre güzergahını kullandıkları bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.