Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taksim Kazancı Yokuşu’nda “Helikopter Destekli” Anma

78’liler Girişimi adındaki bir grup, 1 Mayıs 1977’de Taksim Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenler için yaptırılan anıta karanfil bırakarak anma gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemleri arasında yapılan anmada, bomba uzmanı köpekle...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
78’liler Girişimi adındaki bir grup, 1 Mayıs 1977’de Taksim Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenler için yaptırılan anıta karanfil bırakarak anma gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemleri arasında yapılan anmada, bomba uzmanı köpekle çevik kuvvet polisi ve TOMA hazır bekletilirken, havadan ise polis helikopteri devriye gezdi.
78’liler Girişiminden oluşan yaklaşık 20 kişi 1 Mayıs 1977’de Taksim Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenleri andı. Çember içerisine alınan alanda geniş güvenlik önlemi alan polis, anmaya katılanlar alana didik didik aradı. Kazancı Yokuşu’ndaki anıta gelen grup ellerinde dövizlerle bir süre slogan attı. Ardından açtıkları pankartın arkasında toplanan grup basın açıklaması gerçekleştirdi.
HELİKOPTER DESTEKLİ ANMA
Öte yandan, anma için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Alanı çember altına alan polis, anma katılmak isteyenleri didik didik aradı. Bomba uzmanı köpekle çevik kuvvet polisi ve TOMA’da hazır bekletilirken, havada ise polis helikopteri devriye gezdi. Basın açıklamasının ardından anıta karanfil bırakan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.