Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahşiyecilere Kumpas Davası, sanık Savunmalarının Alınmasıyla Devam Ediyor

“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 33 sanıklı dava, savunmaların alınmasıyla devam ediyor.“Tahşiyeciler”...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 33 sanıklı dava, savunmaların alınmasıyla devam ediyor.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davaya devam ediliyor.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.
Yapılan yoklamanın ardından duruşma, tutuksuz sanık polis memuru Yakup Ergün’ün savunmasının alınmasıyla devam ediyor.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.