Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahşiyecilere Kumpas Davasında Sanık Savunmalarına Geçilecek

Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 9’u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada sanık savunmalarına geçilecek.’Tahşiyeciler’ olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 9’u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada sanık savunmalarına geçilecek.
’Tahşiyeciler’ olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor.
Önceki celsede iddianamenin okunma işleminin tamamlandığını hatırlatan mahkeme başkanı savunmalara geçileceğini bildirdi. Bu sırada söz alan sanık avukatları dosyadaki bazı belgelerin kendilerine verilmediğini belirttiler. Dosyadaki tüm belgelerin kendilerine verilmesini isteyen sanık avukatları müvekkillerinin savunmaları hazırlamaları için de süre verilmesini talep etti.
Talebi reddeden mahkeme, sanıkların savunmalarını yapması için duruşmaya saat 15.00’e kadar ara verdi.
İDDİANAMEDEN
İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın ’silahlı örgüt kurmak veya yönetmek’, ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’iftira’ suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise ’silahlı örgüte üye olmak’, ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’iftira’ suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.