Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahşiyecilere Kumpas Davası Ertelendi

“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın aralarında bulunduğu 33 sanık hakkında açılan dava, sanık ifadelerinin alınamaması...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fethullah Gülen ile  Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın aralarında bulunduğu 33 sanık hakkında açılan dava, sanık ifadelerinin alınamaması nedeniyle ertelendi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın bugünkü oturumunda, aralarında Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10 tutuklu sanık ile başka suçlardan tutuklu 3 sanık hazır bulundu.
Yapılan yoklamanın ardından savunması yapması beklenen tutuksuz sanık polis memuru Çetin Öztürk, henüz dosyaya bakamadığını bu nedenle ifade veremeyeceğini söyleyerek heyetten süre talep etti. Diğer sanıklar da iddianamenin tamamını okuyamadıklarını, henüz haklarındaki suçlamaları bilmediklerini belirterek, heyetten süre talep ettiler.
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Fethullah Gülen hakkındaki gıyabi tutuklamanın kaldırılmasına ilişkin talebini reddetti. Gülen’in istinabe yoluyla ifadesinin alınması talebinin ise daha sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Duruşma 11 Nisan tarihine ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.