Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tacizciyi mahkeme bıraktı, bakanlık peşine düştü!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanırken, hakkındaki adli kontrol tedbiri de kaldırılan öğretmen F.Ö.’nün tutuklanması için mahkemeye başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tacizciyi mahkeme bıraktı, bakanlık peşine düştü!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 13 yaşındaki 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 72 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Fen ve Teknoloji öğretmeni F.Ö. hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık avukatı Remzi Atalay, yargılamayı yapan Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak davaya katılma ve sanığın tutuklanması talebinde bulundu.

Mahkemeye verdiği dilekçesinde, dosyadaki delillerin neredeyse tamamının toplanmadan, sanık beyanları nazara alınarak, adli kontrolün kaldırılmasının yargılama safahatı açısından ciddi kuşku uyandırabileceğini belirten Avukat Remzi Atalay, "Ceza yargılamalarında ilke olan doğrudanlık ilkesi alınan karar ile ortadan kalkmış olup, sanık ile mağdurların gerçeğe ulaşmada ve doğrunun ortaya çıkması konusunda karşı karşıya bulunmaları ve bu aşamada henüz katılanların beyanları, mağdurların ısrarlı beyanları, tanık beyanları ve sanığın Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beyanlarını doğrular yazı cevaplarının gelmemiş olması da düşünüldüğünde sanık hakkında tutuklama kararı ya da en azından adli kontrole karar verilmesi gerekmektedir. Bu gerekçelerle sanığın Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince tutuklanmasına karar verilmesini talep ederiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.