Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabutun içinden uyuşturucu madde çıktı

Türkiye’nin sınır kapılarında akıl almaz kaçakçılık yöntemleri şaşırtıyor. Gümrük memurlarını şaşırtan en ilginç olay ise, tabutun içerisinden uyuşturucu madde çıkması oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’nin sınır kapılarında akıl almaz kaçakçılık yöntemleri şaşırtıyor. Gümrük memurlarını şaşırtan en ilginç olay ise, tabutun içerisinden uyuşturucu madde çıkması oldu.

Türkiye’nin sınır kapılarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, sınır kapılarında 24 saat esasına dayalı kontrol ve denetimlerine devam ediyorlar. Yapılan teknik ve fiziki denetim sonucunda kaçakçıların korkulu rüyası haline gelen sınır kapılarında ortaya çıkarılan kaçakçılık yöntemleri, gümrük memurlarını bile şaşırtıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Can Yıldız, bunların arasında en ilginçlerinin tabutun içinden uyuşturucu madde çıkması ve kaçakçıların etleri vücutlarına sararak Türkiye’ye getirmeleri olduğunu aktardı. Yıldız, “Kaçak eşya araç içerisinde saklı olarak gelebileceği gibi veya yolcunun üzerinde de gelebiliyor. Kaçakçılıktaki mücadelede etkinliğimizi artırdıkça ilginç yaratıcı kaçakçılık yöntemleriyle karşımıza çıkabiliyorlar. Et kaçakçılığı da bu yöntemlerden biridir. Yolcuların valizleri X-Ray’den kontrol edilerek geçilir. Şüpheli bir durum varsa orada müdahale edilir. Kişi üzerinde gizli saklı eşya ise memurumuzun bilgi ve tecrübesi ile bazı tespitlerimiz oluyor. Memurlarımız bu konuda eğitim aldıkları için ve önlerinden günde yüzlerce yolcu geçtiği için bizlerin kolay tespit edemeyeceğimiz ipuçlarını yakalamakta uzmanlardır. Et konusu da bu şekilde tespit edildi. Vücuduna önlü arkalı sarabildiği kadar getirebilir ama günde birkaç defa giriş çıkış yaptığında bu miktar artabilecektir” dedi.

Yıldız, şunları kaydetti:

“Kaçakçılıkta ilginç yöntemlerle karşılaşabiliyoruz. Tabut içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı karşımıza çıktı. Yine tabut içerisinde peruk kaçakçılığını yakaladık. Tabutun mahremiyetinden dolayı kontrol edilemeyeceği düşüncesiyle denenen bir yöntem oldu. Protez bacak içerisinde tütün kaçırmaya çalışan bir yolcumuz oldu. Direksiyon simidi içerisinde silah sokmaya çalışan, torpido gözünde köpekleri sokmaya çalışan oldu. Teknik kapasitemiz bunları ortaya çıkarmada yeterli olduğu için başarısız oluyorlar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.