Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Sığınmacılar Kaçtıklarına Bin Pişman

İzmir Selçuk’tan Yunanistan’ın Samos Adasına yasa dışı yolla gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacı kadın, kucağındaki 1 yaşındaki bebeğini göstererek, "Eşim daha önce Avrupa’ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli Sığınmacılar Kaçtıklarına Bin Pişman
İzmir Selçuk’tan Yunanistan’ın Samos Adasına yasa dışı yolla gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacı kadın, kucağındaki 1 yaşındaki bebeğini göstererek, "Eşim daha önce Avrupa’ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim" dedi.
Suriye’deki iç savaştan kaçıp yasa dışı yolla Avrupa’ya geçmeye çalışırken yakalanan birçok sığınmacı, pişman olduğunu belirtiyor. İzmir’in Selçuk ilçesinden Yunanistan’ın Samos Adasına gitmeye çalışan 66 sığınmacı ile kaçmalarına aracılık eden üç insan kaçakçısı yakalandı. 32’si çocuk sığınmacılar, yapılan işlemlerin ardından İzmir Göç Merkezine sevk edildi. Kucağında 1 yaşındaki bebeğiyle yakalanan Suriyeli kadın, "Eşim daha önce Avrupa’ya gitti. Ben de denedim ama çok tehlikeli olduğunu gördüm. Çocuğum için bir daha asla kaçmayı denemeyeceğim" diye konuştu. Başka bir Suriyeli sığınmacı ise "Bir daha Yunanistan’a gitmek istemiyorum. Türkiye’de bence iş imkanları daha iyi. Allah, Erdoğan’ı korusun. Bize sahip çıktı. Bizi hiç bir zaman muhtaç bırakmadı. Türkiye’de daha huzurluyum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.