Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli işadamını gasp eden 2 zanlı daha yakalandı

Gaziantep’te Suriyeli iş adamının 1,5 milyon dolarını gasp ettikleri iddia edilen 3’ü polis 7 kişinin ardından 2 kişi daha yakalandı.Yakalanan zanlılardan Mehmet K.’nin 7 ayrı suçtan arandığı öğrenilirken Mehmet T.’nin ise 4 ayrı...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Suriyeli iş adamının 1,5 milyon dolarını gasp ettikleri iddia edilen 3’ü polis 7 kişinin ardından 2 kişi daha yakalandı.
Yakalanan zanlılardan Mehmet K.’nin 7 ayrı suçtan arandığı öğrenilirken Mehmet T.’nin ise 4 ayrı suçtan kaydı bulunduğu bildirildi.
Gaziantep’te Suriyeli iş adamı Hasan Cafer’i ’DEAŞ operasyonu yapıyoruz’ diyerek evinin odasında kelepçeledikten sonra, kasada bulunan 1,5 milyon doları çalarak kayıplara karışan polis kıyafetli zanlılardan 3’ünün polis olduğu tespit edilmişti. Gözaltına alınan 3 polisten birinin hala görevde, 1’i komiser diğeri polis memurunun ise FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıkları belirlenmişti.
Gaziantep’te 9 Kasım 2016 tarihinde bir apartmanın 4. katında gerçekleşen 1,5 milyon dolarlık gasp olayının ardından harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Cengiz B. ile FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan komiser Ahmet K. ve polis memur Yılmaz T. ile birlikte 7 kişiyi gözaltına aldı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Cengiz B., FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan komiser Ahmet K. ve polis memuru Yılmaz T., ile bunlara yardım ettikleri ileri sürülen Ünal T. ve Ahmet K., tutuklanırken, Suriyeli iş adamının damadı Basri G., ağabeyi Mustafa G., ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Olayla ilgili soruşturma derinleştiren Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Suriyeli iş adamının gasp edilmesi olayına karıştıkları iddia edilen Mehmet K. ile Mehmet T. yi saklandıkları evlerde kıskıvrak yakaladı. Mehmet K.’nin 7 ayrı suçtan arandığı öğrenilirken Mehmet T.’nin ise 4 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.
Binevler Mahallesindeki saklandıkları evde yakalanan Mehmet K. ile Mehmet T., ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İşadamının gasp olayına karışan zanlılardan 3 polis ile birlikte tutuklananların sayısı 7 olurken, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.