Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli çocukla ilgilendiği iddia edilen kadının hemşire olmadığı ortaya çıktı

Suriye’de yaralanıp Adana’ya getirilen çocuğa hastanede yardımcı olan kişinin sahte hemşire olduğu ortaya çıktı.Suriye’deki iç savaşta yaralanan ve babası Ahmet İlevi tarafından getirildiği Adana Devlet Hastanesinden Çukurova Dr. Aşkım...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de yaralanıp Adana’ya getirilen çocuğa hastanede yardımcı olan kişinin sahte hemşire olduğu ortaya çıktı.
Suriye’deki iç savaşta yaralanan ve babası Ahmet İlevi tarafından getirildiği Adana Devlet Hastanesinden Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 7 yaşındaki Emine El İlevi ile ilgili başlatılan soruşturmada, ilginç bir durumu ortaya çıktı. Hastane bahçesinde küçük kızla ilgilenen hemşire kıyafetli 21 yaşındaki K.H.’nin sağlık personeli olmadığı ileri sürüldü. Olayın, soruşturmayı yürüten ekibin kadını dinlemek istemesiyle ortaya çıktı. K.H. polis tarafından ’unvan dolandırıcılığından’ gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan K.H., "Çocukluğumdan beri hemşire olmak, insanlara yardım etmek istiyordum. Hemşire kıyafeti aldım, aileme de Devlet Hastanesi’nde iş bulduğumu söyledim. Her gün sabah hastaneye geliyor, insanlara yardım ediyorum" dedi. K.H., kimseye zarar vermediğini, kimseden maddi menfaat elde etmediğini de ekledi.
Hastaneden açıklama
Bu olay üzerine hastane yönetimi çok yönlü inceleme başlattı. Yapılan araştırmada, zanlının psikolojik sorunları olduğu, şahsın hastanede hemşire gibi dolaşmasında ihmalleri olanlarla ilgili de soruşturma başlatıldığı bildirildi. Ayrıca yetkililer hemşirenin kesinlikle hastanede ameliyata girmediğini, hastalara müdahalede bulunmadığını, hemşire kıyafeti giyerek hastane bahçesinde dolaştığını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.