Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Cinayeti Zanlılarına Müebbet

Mersin’de geçtiğimiz yıl keskin nişancı olduğu ileri sürülen bir Suriyelinin bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan Suriyeli 2 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikisi tutuklu...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli Cinayeti Zanlılarına Müebbet
Mersin’de geçtiğimiz yıl keskin nişancı olduğu ileri sürülen bir Suriyelinin bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan Suriyeli 2 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikisi tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklardan İbrahim Hallak, tercüman aracılığıyla alınan savunmasında cinayeti kendisinin işlemediğini belirterek, arkadaşı Abdulrezzak Dakka’yı suçladı. Öldürülen Muhammed Salih’in, Suriye’de keskin nişancı olarak bilindiğini anlatan Hallak, "Abdulrezzak Dakka’yı bu yüzden tehdit etmiş olabilir. Bu nedenle Dakka’da kendini korumak için Salih’i öldürmüş olabilir. Cinayetle ilgili bilgin yok, suçsuzum" dedi.
Abdulrazak Dakka ise ölen Muhammed Salih ile yurt dışına çıkmak için kendisinden yardım istemesiyle tanıştığını, Salih’i yurt dışına çıkarmak için 5 bin 500 dolar aldığını belirterek, "Sonra bundan vazgeçti. Parayı geri istedi. Vermek için İbrahim Hallak ile birlikte yanına gittik. Salih’e parasını verdim. Sonra onu gideceği yere bırakmak için yola çıktık. Aracı ben kullanıyordum. Bu sırada arkada oturan İbrahim Hallak önde oturan Salih’le siyasi bir konuda tartıştı. Salih, İbrahim Hallak’a ’Senin Suriye’deki değerin 1 kurşun’ dedi. Bunun üzerine daha fazla dayanamayan İbrahim Hallak, bıçak çıkararak Salih’i sırtından bıçakladı. Sonra cesedi portakal bahçesine attık. Ben kimseyi öldürmedim ve parasını da gasp etmedim" diye konuştu.
Tutuksuz yargılanan sanıklar ise olayla ilgili bir bağlantılarının olmadığını söylediler.
Mahkeme heyeti, sanıklar İbrahim Hallak ve Abdulrazak Dakka’yı, birlikte hareket ederek maktulü öldürdükleri ve kafa derisini, maktulün kimliğini saklamaya yönelik olarak sıyırdıklarını belirterek müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Tutuksuz yargılanan 3 sanığın ise beraatlarına karar verildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
8 Ocak 2015 tarihinde merkez Toroslar ilçesi Üseli Mahallesi Karaisalı Caddesi’ndeki portakal bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş ve yüzünün derisi soyulmuş halde bir erkek cesedi bulunmuş, yapılan araştırmada cesedin, 30 yaşındaki El Ahraz lakabıyla bilinen Suriyeli keskin nişancı Muhammed Salih’e ait olduğu belirlenmişti. Cinayetle ilgili çalışma başlatan polis, 24 Şubat tarihinde biri kadın 4 Suriyeli gözaltına almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.