Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’da Temizlik Sürüyor

Diyarbakır’da 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 103 gün sonra operasyonların durduğu, sokağa çıkma yasağının ise büyük bir bölümde devam ettiği Sur ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayın, patlayıcı ve tuzakların temizlenmesi...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 103 gün sonra operasyonların durduğu, sokağa çıkma yasağının ise büyük bir bölümde devam ettiği Sur ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayın, patlayıcı ve tuzakların temizlenmesi için geniş kapsamlı arama tarama operasyonu başlatıldı.
Sokağa çıkma yasağının 6 mahallesi ile 1 caddesinde devam ettiği ve 103 gün sonra 13 Mart 2016 tarihinde 4 sokak ve Gazi Caddesi’nin tamamında kaldırıldığı Sur ilçesinde arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Özel harekat polisleri tarafından yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristler tarafından yollara, binalara, sokak ve bina enkazlarına yerleştirilen patlayıcı, mayın ve tuzaklar teker teker tespit edilerek imha ediliyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede büyük bir titizlikle arama tarama faaliyeti yürüten özel harekat polisleri, olası saldırılara yönelik de tüm güvenlik önlemlerini aldı. Polisler tarafından yapılan çalışmalarda terör olaylarından dolayı enkaz haline gelen birçok binada patlayıcı ve tuzaklamalar tespit edildi. Tespit edilen patlayıcı ve tuzaklamalar güvenlik önlemleri alındıktan sonra bölgeye gelen uzman ekipler tarafından kontrollü olarak imha edildi. Güvenlik kuvvetleri teröristlerden temizlenen bölgedeki bina ve enkazları teker teker kontrol edip aramalarını sürdürüyor. Yaklaşık 6 bin binanın bulunduğu bölgede güvenlik kuvvetleri tüm binaları ve enkazı büyük bir titizlikle arayarak olası faciaları önlemeye çalışıyor.
72 ŞEHİDİN ARDINDAN SUR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Özel Kuvvetler Birliği ve koruculardan oluşan güvenlik kuvvetleri tarafından müşterek düzenlenen operasyonlarda 72 şehit verilirken, 236 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 12 Mart tarihinde yapılan açıklamada operasyonlarda Sur ilçesinde toplam 286 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Operasyonların tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağı 4 sokak ve 1 caddesinde kaldırılan Sur ilçesinin diğer bölgelerinde ise yasak devam ediyor. Yasağın devam ettiği bölgelerde arama tarama faaliyetlerinin ilçenin tamamen temizlenene kadar devam edeceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.