Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sur’a ‘kayyum’ atanmasını protesto eden gruba müdahale

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine kayyum atanan Sur İlçe Belediyesi önünde açıklama yapmak isteyen ve aralarında milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu gruba polis müdahale etti.Diyarbakır’da...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sur’a ‘kayyum’ atanmasını protesto eden gruba müdahale
Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine kayyum atanan Sur İlçe Belediyesi önünde açıklama yapmak isteyen ve aralarında milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu gruba polis müdahale etti.
Diyarbakır’da DBP İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine aralarında HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca ve Meral Danış Beştaş ile Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın da bulunduğu bir grup, kayyum atanan Sur Belediyesi önünde açıklama yapmak istedi. Kayyum kararının açıklanmasının ardından belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, caddeyi kapatarak, grubun belediye önünde açıklama yapmasını engelledi. Bunun üzerine grup, belediyeye yaklaşık 100 metre mesafede bulunan DBP Sur İlçe Başkanlığı binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklama sırasında polis sık sık anons yaparak, gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ancak grup, polisin uyarılarını dikkate almadı. Bunun üzerine polis, gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarından (TOMA) tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahalenin ardından grup, DBP ilçe binasına girdi. Bu sırada TOMA’ların önünden geçerek zafer işareti yapıp binaya girmeye çalışan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.
HDP ve DBP’li grup, bir süre sonra yeniden belediyenin bulunduğu caddede toplanarak, Büyükşehir Belediyesi’ne yürümek istedi. Polis, bir kez daha grubu tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.