Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sümeyye Erdoğan'ın koruma silahları nefes kesen operasyonla bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kız Sümeyye Erdoğan'ın koruma aracında bulunan otomatik ve uzun namlulu silahlar 10 Temmuz'da çalındı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sümeyye Erdoğan'ın koruma silahları nefes kesen operasyonla bulundu!
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla Bakırköy'de kurulan özel ekip, 3 gün uyumadan sürdürdüğü takip sonucunda zanlıları nefes kesen bir operasyonla yakaladı.

Sümeyye Erdoğan'ın koruma ekibinde yer alan polis memuru F.K.'nın, içerisinde 1 adet hafif piyade tüfeği, 2 adet makineli tabanca, 1 adet tabanca, 12 adet şarjör, 165 adet 9x19 mm çapında ve 150 adet 5,56x45 mm çapında fişeğin bulunduğu aracı Bakırköy’de evinin yakınına park etti.

SİLAHLARIN BULUNDUĞU ÇANTAYI ÇALDILAR

10 Temmuz sabahı aracın yanına bir otomobille gelen kimliği belirsiz kişiler, aracın içindeki silahların bulunduğu çantayı çaldı. Polis memuru hemen emniyete giderek durumu bildirdi.

700 KAMERA TEK TEK İNCELENDİ

Devreye giren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, zanlıların yakalanması için özel bir ekip kurulması talimatı verdi. 3 gün boyunca uyumayıp zanlıların izini süren özel ekip, bölgedeki 700 kamerayı tek tek izledi.

YAKALANDILAR, İTİRAF ETTİLER: BOŞA ARAZİYE GÖMDÜK

Yapılan incelemede aracın Zeytinburnu'nda 13 Temmuz'da çadırda yaşayan Roman vatandaşların bulunduğu bölgede görüldüğü belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis aracın Gamze K. isimli kadına ait olduğunu ve olay günü gasp suçlarından sabıkalı Selman D., Kazım D., Hakan M. ve Sergen Ö.'ye verdiği tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar, silahları boş bir araziye gömdüklerini itiraf etti.

Toprağı kazan polis, Cumhurbaşkanlığı forslu çanta içerisinde silahları ve mühimmatları beze sarılmış halde buldu. Silahların 15 Temmuz darbe girişiminde bir suikastta kullanılacağı iddia edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.