Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suç Makinesinin Yakalama Anı Kamerada

Kendisini " üsteğmen" diye tanıtarak, maddi durumu iyi genç kızları kandırdığı gerekçesiyle daha önce yakalanıp cezaevine giren, Z.S.T bu kez de sahte paralarla lüks marka saatleri alarak, vatandaşları dolandırmaktan gözaltına alındı....

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendisini " üsteğmen" diye tanıtarak, maddi durumu iyi genç kızları kandırdığı gerekçesiyle daha önce yakalanıp cezaevine giren, Z.S.T bu kez de sahte paralarla lüks marka saatleri alarak, vatandaşları dolandırmaktan gözaltına alındı. İstanbul’da 37 farklı suçtan arama kararı ve 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç makinesi Z.S.T polis operasyonuyla gözaltına alınırken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden lüks marka saatlerin sahte paralarla alınarak dolandırıcılık yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında dolandırılan vatandaşların ifadeleri doğrultusunda, dolandırıcılık yapan şüphelinin Z.S.T olduğu tespit edildi. Başlatılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelinin Esenyurt’taki adresini belirleyen polis ekipleri, dün adrese düzenlediği operasyonda şüpheli şahsı gözaltına aldı.
Adreste yapılan aramalarda 5 çift sahte araç plakası, 12 adet farklı marka saat, farklı isimlerde düzenlenmiş sahte kimlik ve ehliyet, sahte 300 dolar, sahte 6 bin avro ve 6 adet döviz bürolarına ait kaşe ele geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
OPERASYON ANI KAMERADA
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, polis ekiplerinin adrese girdiği ve şüpheliyi gözaltına aldığı görülüyor. Polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldıktan sonra evde arama yapıyor. Adreste yapılan aramalarda sahte plakalar ve saatler ele geçiriliyor.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Sağlık kontrolünün ardından emniyette sorguya alınan şüphelinin suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin daha önceden sosyal paylaşım sitelerinde "Üsteğmen Ziya" ismiyle sahte hesaplar açarak maddi durumu iyi genç kızları dolandırdığı ve birçok parada sahtecilik suçlarından cezaevine girdiği öğrenildi. Hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Z.S.T cezaevinden firar ettikten sonra, birçok suça karıştığı belirlenirken, 37 ayrı suçtan da hakkında arama kararı bulunduğu kaydedildi.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.