Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor Salonunda Bekletilen Mülteciler İsyan Etti

İzmir’in Dikili ilçesinde yakalanan kaçak göçmenler, kimlik tespiti için bekletildikleri spor salonunda battaniyeleri ateşe verip, dış kapının menteşelerini kırdı.Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Dikili ilçesinde yakalanan kaçak göçmenler, kimlik tespiti için bekletildikleri spor salonunda battaniyeleri ateşe verip, dış kapının menteşelerini kırdı.
Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu 300 kadar Suriye ve Afgan uyruklu göçmeni yakalayarak, kimlik tespiti için Semih Tınay Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan Senih Tınay Spor Salonu’na götürdü. Bir gün salonda bekletilen kaçaklar, salonun camlarını kırıp, içerideki battaniyeleri ateşe vererek, dış kapının menteşelerini kırıp kaçmak istedi. Polis ekipleri göçmenlere müdahale etti. Tutuşan battaniyeleri yangın tüpleriyle söndüren emniyet ekipleri, daha sonra göçmenlere insani yardımda bulundu.
Bu arada içerideki dumandan etkilenen Suriye uyruklu 8 yaşındaki bir kız çocuğu, polis ekiplerince 150 metre uzaklıkta bulunan Dikili Devlet Hastane’sine götürüldü. Kırılan kapı kaynakçı çağrılarak tamir edildi. Kapı camlarının önüne demir korkuluk yapıldı.
Göçmenlerin kimlik tespitleri yapıldıktan sonra İzmir Yabancı Şube Müdürlüğü’ne gönderileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.