Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü’nün İhaleye Fesat Karıştırma Ve Rüşvet Davası

Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırıp 4 milyon lira kamu zararına yol açtığı ve rüşvet aldığı" iddiasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırıp 4 milyon lira kamu zararına yol açtığı ve rüşvet aldığı" iddiasıyla 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verildi.
Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, suçlamaları kabul etmedi. Sözlü, “Siyasi bir kişiyim. Ben yargılanmaktan kaçacak bir kişi değilim. Alnım açık, veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Hakediş belgelerini başkan hazırlamaz. İlgili birimler gerekli çalışmayı yaparak evrakları hazırlar ve başkanlık makamına sunar. Belediye başkanı da evrakların şekli denetlemesini yapar ve onaylar. Eğer onaylamazsa kusur işlemiş olur. Benim fesat karıştırma suçunu işleyebilmem mümkün değildir. Benim ihale ile ilgili bir ilgimin olmayacağı çok açıktır. Rüşvet iddialarını ise şiddetle reddediyorum. Bu iddiaları öne süren savcı, bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Benim hangi tarihte nasıl ve kimler tarafından menfaat sağladığımı delillerle ispat etmelidir. Bu iddialar beni toplumda küçük düşürmek için yapılmıştır. Huzurunuzdan beraatle ayrılacağıma inanıyorum" dedi.
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra sanık avukatlarının taleplerini değerlendirdi. Mahkeme heyeti, Başkanı Sözlü’nün yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi. Başkan Sözlü ise adliyeden herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.