Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyguncuların Altın Dolu Çuvalla Kaçma Anı Kameraya Yansıdı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bir kuyumcudan çaldıkları altınları yola saçarak kaçan şüpheliler, kaçış anı bir kuyumcunun güvenlik kameralarına yansıdı.Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Biga Caddesi Çarşı içinde bulunan Gürcan...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bir kuyumcudan çaldıkları altınları yola saçarak kaçan şüpheliler, kaçış anı bir kuyumcunun güvenlik kameralarına yansıdı.
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Biga Caddesi Çarşı içinde bulunan Gürcan Babacan’a ait Gürcan Kuyumculuk adlı iş yerine, önceki gece 03.40 sıralarında hırsız girdi. Kuyumcunun camını kıran 2 kişi, kırdıkları kısımdan girerek vitrinde bulunan bir miktar alyansı aldı. Daha sonra içeriye giren hırsızlar, çekmeceleri boşaltırken alarm çalmaya başladı. Alarmı duyan 2 kişi, aldıklarını bir çuvala doldurup, girdikleri camdan çıkarak kaçtı. Şüphelilerin kaçışı, ilçedeki başka bir kuyumcunun güvenlik kameralarınca görüntülendi. Olayın ardından bölgede inceleme yapan polis ekipleri, yere düşen altın ve paraları fark etti. Şüphelilerin altınları doldurdukları çuvalın yırtık olduğunu fark eden ve bu sayede adım adım hırsızların izini süren ekipler, şüphelilerin ilçe yakınında bir tarlaya girdiklerini, burada altınları başka bir poşete doldurarak kaçtıklarını belirledi. Kuyumcunun güvenlik kamerası görüntülerinden, 2 şüphelinin fotoğrafını alan ekipler, ilçe ve şehirlerarası otobüs işletmelerine bu fotoğrafları dağıttı. Fotoğraflar, çevre ilçelerin Emniyet Amirliklerine de gönderildi.
Yenice’den Çan’a yolcu taşımacılığı yapan bir firmanın sürücüsü, yolda aldığı iki yolcudan birisinin, polis ekiplerinin dağıttığı fotoğraflardaki kişi olduğunu fark edince, ekiplere bilgi verdi. Minibüsü takibe alan polis ekipleri, ilçe girişinde aracı durdurarak 2 şüpheliyi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Amirliğinde sorguları tamamlanan baba E.T ve oğlu A.T, daha sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgisi olduğu belirlenen bir kişinin daha yakalanmasına çalışılıyor. Öte yandan, araştırmalarını derinleştiren polis ekipleri, yaklaşık 2 ay önce Yozgat’ın Boğazlayan ilçesinde benzer yöntemle gerçekleştirilen bir kuyumcu soygununda kaydedilen güvenlik kameraları görüntülerinin, yakalanan A.T ve kaçan diğer şüpheliyle eşleştiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.