Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sobadan sızan gaz, ikizleri ayırdı

Gaziantep’te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ikiz kardeşten biri öldü, diğeri yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gaziantep’te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ikiz kardeşten biri öldü, diğeri yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Hatay sınırındaki Yolbaşı Mahallesi’nde yaşayan 15 yaşındaki ikizler Merve ve Mehtap ile kardeşleri Zeynep Kurt sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Hatay’ın Hassa ilçesindeki devlet hastanesine götürülen ikizler, hayati tehlikesi nedeniyle Samandağı Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada ikiz kardeşlerden Merve Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakım ünitesine alınan Mehtap Kurt ise 2 gündür yaşam mücadelesini sürdürüyor. Ablaları ile birlikte hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Zeynep Kurt ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

İkiz kardeşlerden yaşamını yitiren Kilis Ekrem Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. sınıf öğrencisi Merve Kurt’un cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Merve Kurt, ikindi namazının ardından Yolbaşı Mahalle Mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

Hastane dönüşünde kızları baygın buldu

İkizlerin en küçük kardeşleri 4 yaşındaki Sümeyra Kurt’un olaydan önceki akşam rahatsızlandığı ve anne Meryem Kurt tarafından hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Sabaha kadar hastanede kalan anne Meryem Kurt’un sabah okula gidecek çocuklarını uyandırmak için girdiği evde çocukların baygın yattığını fark ettiği ortaya çıktı. Çocuklarını güçlükle evden çıkaran Meryem Kurt’un komşularının yardımıyla çocukları hastaneye götürdüğü öğrenildi. İkizlerin babası Mahmut Kurt’un ise İstanbul’da inşaat işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.