Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siverek’te 90 koyun telef oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Söylemez köyünde 90 koyun henüz bilinmeyen bir sebeple telef oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Söylemez köyünde 90 koyun henüz bilinmeyen bir sebeple telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Söylemez köyünde henüz belirlenemeyen bir sebeple Mustafa Aktimur’a ait 90 koyun telef oldu. Aktimur, gece yemlediği koyunları sabah saatlerinde kontrol etmek için barınağa girdiğinde telef olmuş hale buldu. Barınaktaki korkunç manzarayı gören Aktimur, ailesine ve köylülere haber verdi. Ölmek üzere olan bazı koyunları kesen köylüler, diğer koyunları ise barınaktan dışarı çıkardı.

Tek geçim kaynaklarının bu koyunlar olduğunu söyleyen Mustafa Aktimur, “Gece hayvanları yemleyerek uyumaya gittim. Sabah yeniden yemlemek için barınağa girdiğimde şoka uğradım. Doksana yakını telef olmuş bazıları ise can çekişiyordu. Evdekilere ve köylülere haber verdim. Can çekişenleri mecburen kestik" dedi.

Aktimur, barınakta canlı buldukları bazı koyunların ise hastalık kaptıklarını düşündüklerini söyledi. Yaklaşık 60 bin TL zararının olduğunu söyleyen Mustafa Aktimer, yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili kendilerine herhangi bir ihbarın intikal etmediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.