Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siverek’te 1 Ton Sahte Zeytin Yağı Ele Geçirildi

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince sahte olduğu belirlenen 1 ton zeytin yağına el konularak imha edildi.Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğü, şehirlerarası otobüs terminali ile Hasan Çelebi Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince sahte olduğu belirlenen 1 ton zeytin yağına el konularak imha edildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Zabıta Müdürlüğü, şehirlerarası otobüs terminali ile Hasan Çelebi Mahallesi’nde iki ayrı noktaya yaptığı baskında 1 ton 100 yüz litre sahte zeytinyağı ele geçirdi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne incelemeye gönderilen yağın insan sağlığını tehdit ettiğinin belirlenmesi üzerine toplanan yağ imha edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, “Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde iki ayrı noktada uygun olmayan koşullarda zeytinyağı satışı yapıldığı tespit edilmiştir. Arkadaşlarımız yaklaşık bir ton yüz litre sahte zeytin yağına el koyarak imha etti. Halkımızın bu konularda duyarlı olmaları gerekiyor. Ucuz ve kalitesiz yağlara tevessül etmemelerini ve azami dikkat etmelerini rica ediyoruz. Düşünüldüğünde kaliteli zeytinyağı piyasada 250-300 lira iken 50 liraya satılan yağın kalitesiz olduğu anlaşılıyor. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ürüne ve satıcıya müsamaha göstermeyeceğiz. Denetimlerimiz devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.