Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’taki “Usulsüz Dinleme” Davası

Sivas Emniyet Müdürlüğündeki usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, tutuksuz 15 polisin yargılanmasına devam edildi.Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın altıncı duruşmasına...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Emniyet Müdürlüğündeki usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, tutuksuz 15 polisin yargılanmasına devam edildi.
Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın altıncı duruşmasına tutuksuz yargılanan eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A., komiser Melih A. ve sanıkların avukatları katıldı. Yayın yasağı nedeniyle duruşmaya basın mensupları alınmadı. 5’inci duruşmada usulsüz dinlemelere ilişkin dava dosyalarının birleştirilmesi için Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan muvafakata mahkeme cevap vererek davaların birleştirilmesini reddetti. Bunun üzerine davaların birleştirilmesi için Yargıtay 5’inci Ceza Daire Başkanlığı’na muvafakat gönderildi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "Suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma", "Resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik", "Kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı dinlenmesi ve kayda alınması" ve "Kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlamalarıyla bazı emniyet mensupları hakkında soruşturma başlatmıştı.
Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart 2015’de operasyon düzenlenmiş, haklarında soruşturma başlatılan polislerden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S, eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şevki P, komiser Melih A, polis memurları İbrahim A. ve Hasan G. tutuklanmıştı. Tutuklanan 7 emniyet mensubu, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Davada Celil K., Levent Ş. Ömer Y., Zakir K., Hasan D., Raşit Ö., Mehmet Ö. ve Hacı Osman A. adlı polislerin de tutuksuz olarak yargılanmasına devam ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.