Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta 12 yaşındaki çocuk KKKA şüphesiyle tedavi altına alındı

Yozgat’ta kene ısırması sonucunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan 12 yaşındaki çocuk, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı.Olay, Yozgat’ın Çayıralan...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta kene ısırması sonucunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan 12 yaşındaki çocuk, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Olay, Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde meydana geldi. Görgin ve Tevrat Uman çiftinin 9 çocuğundan 6’ıncısı olan Y.U., yaklaşık 2.5 ay önce önce ailesiyle birlikte Çayıralan ilçesine çobanlık yapmak için geldi. Minik Y.U.’yu 3 gün önce ormanlık alanda kene ısırdı. Eve geldikten sonra ateşlenen minik Y.U., Çayıralan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda bulunan kene doktorlar tarafından çıkarılan çocuk, daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.
Burada Çocuk Acil Servisi Pediatri Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Y.U.’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.