Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı

Sivas merkezli 12 ilde darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı.15 Temmuz’da FETÖ mensubu bir grup askerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı
Sivas merkezli 12 ilde darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı.
15 Temmuz’da FETÖ mensubu bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren çalışma neticesinde 12 ilde aralarında İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya’nın da bulunduğu akademisyen, doktor, memur olmak üzere 17 kişiyi gözaltına aldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü binasına gelen ekipler, İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya ve eski Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fikret Özkan’ı gözaltına aldı. Polis ekipleri, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi’nde görevli 4 akademisyeni ve sağlık personellerini gözaltına aldı. Operasyon kapsamında bazı öğretmenler de gözaltına alındı. Firari olduğu belirten Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Polis ekipleri, gözaltına alınan akademisyenlerin, sağlık müdürünün evlerinde ve odalarında arama yaptı. Gözaltına alınan 17 kişi, Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.