Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas Belediye Başkanı Aydın’a Hakaret Eden Sanığa 442 Gün Hapis Cezası

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’a sosyal medya üzerinden hakaret eden sanık A.Ö.’ye 442 gün hapis cezası verildi. Sanığın daha önceden bu suçu işlememiş olmasından dolayı hapis cezası 8 bin 840 TL para cezasına çevrildi.Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’a sosyal medya üzerinden hakaret eden sanık A.Ö.’ye 442 gün hapis cezası verildi. Sanığın daha önceden bu suçu işlememiş olmasından dolayı hapis cezası 8 bin 840 TL para cezasına çevrildi.
Belediye Başkanı Sami Aydın birkaç önce sosyal medya üzerinden kendisine hakaret içeren mesajlar yazan ve yine sosyal medya üzerindeki paylaşımlarda genel ahlaka ve yasalara aykırı yorumlar yazan A.Ö. hakkında Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulunarak dava açtı. Konu ile ilgili iddianame düzenleyen Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Dosyayı kabul eden mahkeme hakaret metinlerini inceleyerek sanığı suçlu buldu. Mahkeme suçun işleniş biçimi itibarıyla konuyu TCK’nın 125-3 maddesi kapsamında değerlendirerek 365 gün ceza ile cezalandırılmasına, ancak suçun tekrar tekrar yapılmış olmasından hareketle 125-4 maddesi gereğince artırılarak 442 gün karşılığında 8 bin 840 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanık A.Ö. para cezasını ödememesi durumunda cezaevine gönderilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.