Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta Yasak Ve Operasyon Sürüyor

Şırnak’ta, teröristler tarafından karargah olarak kullanılan bir cami ile okul, kullanılamaz hale geldi. Teröristlerin büyük zarar verdiği okul ve caminin tüm duvarları ile yerlerinin delik deşik edildiği görüldü. Teröristler, camideki...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta, teröristler tarafından karargah olarak kullanılan bir cami ile okul, kullanılamaz hale geldi. Teröristlerin büyük zarar verdiği okul ve caminin tüm duvarları ile yerlerinin delik deşik edildiği görüldü. Teröristler, camideki dini figürler ve mihraba da zarar verdi.
Şırnak’ta 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte asker ve polisin katılımıyla başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci operasyonu sürüyor. Teröristlere darbe üstüne darbe vurulan operasyonda, barikat ve hendeklere top atışı yapılıyor. Kentin çeşitli bölgelerinde zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlanıyor. Güvenlik güçleri, teröristleri yoğun ateş altında tutarak, etkisiz hale getiriyor.
Operasyonun gece ve gündüz aralıksız sürdüğü kentte, teröristler tarafından karargah olarak kullanılan binalar birer birer boşaltılıyor. Kentte, çatışmaların yoğun yaşandığı Dicle mahallesinde bulunan Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ile Darusselam Cami teröristlerden arındırıldı. Yoğun ateş altında tutulan teröristler, kaçarken okulu ateşe verdi. Teröristlerin, okul bahçesinin dört bir yanına el yapımı patlayıcı tuzakladığı öğrenilirken, okul duvarlarını delik deşik ettikleri görüldü. Teröristler, camiye de zarar verdi. Teröristler tarafından kullanılan camideki dini levha ve mihrabın parçalandığı görülürken, yer ve duvarlarda açılan büyük delik dikkat çekti. Cami ve okulun içerisinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.