Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta 1 Ayda 191 Terörist Öldürüldü, 555 Eyp İmha Edildi

Şırnak’ta 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte teröristlere yönelik başlatılan operasyonlarda 191 terörist etkisiz hale getirildi, 555 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Bir aydır aralıksız süren operasyonlarda...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte teröristlere yönelik başlatılan operasyonlarda 191 terörist etkisiz hale getirildi, 555 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Bir aydır aralıksız süren operasyonlarda 10 asker, polis ve korucu şehit olurken, 47 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
Şırnak Valiliği il merkezinde halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, yollarda barikatlar kurup tuzaklama yapan, hendek kazıp güvenlik kuvvetlerine silahlı saldırı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Sokağa çıkma yasağının 1 ayını doldurduğu Şırnak’ta asker, polis ve korucular tarafından teröristlere yönelik sürdürülen müşterek operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda teröristlerin tuzakladığı EYP’ler teker teker tespit edilerek kontrollü olarak imha ediliyor. Şırnak merkeze bağlı tüm mahallelerde gece gündüz aralıksız süren operasyonlarda 1 ayda 191 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda teröristler tarafından sokak ve binalara tuzaklanan 555 EYP tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi. Operasyonlarda 10 asker, polis ve korucu şehit olurken, 47 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
TERÖRİSTLERİN BİNALARA YERLEŞTİRDİĞİ TUZAKLAR TEKER TEKER PATLATILDI
Aralıksız devam eden operasyonlarda teröristler tarafından güvenlik kuvvetlerinin girişini önlemek için mahallelerde sokak ve binalara yerleştirilen tuzaklı patlayıcılar teker teker tespit edilerek imha ediliyor. Bugün güvenlik kuvvetleri tarafından Şırnak’ın değişik mahallelerinde tespit edilen 4 ayrı EYP’li tuzak kontrollü olarak imha edildi. Büyük bir gürültüyle patlatılan EYP’ler çevre binalara zarar verdi. Kontrollü patlama anında çevredeki birçok binanın camları kırılırken, patlamanın yaşandığı binalarda büyük hasarlar oluştu.
PATLAMA ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ
Güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen kontrollü patlama anları saniye saniye kaydedildi. Teröristlerin döşediği tuzaklı patlayıcılar tespit edildikten sonra incelemelerini tamamlayan güvenlik kuvvetleri, bölgede önlem aldıktan sonra tuzakları imha etti. Büyük bir gürültüyle patlayan EYP’lerin ardından Şırnak merkezde toz bulutları oluştu. Şırnak’ın her yerinden fark edilen toz bulutları ve patlama anı teröristlerin döşediği tuzakların ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi. Güvenlik kuvvetleri tarafından kontrollü olarak imha edilen EYP’lerin operasyon anında patlaması durumunda büyük faciaların yaşanabileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.