Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinop’ta Zabıta-esnaf Gerginliği

Sinop’ta çekek yeri yapılması planlanan alandaki lokantaların tahliye edilmesine karşı çıkan esnaf ile zabıta arasında arbede yaşandı.Yaklaşık 3 yıldan bu yana mahkeme sürecinde olan Tersane Sahil Dolgu Alanı ve Peyzaj Projesi’ni başlatmak...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sinop’ta çekek yeri yapılması planlanan alandaki lokantaların tahliye edilmesine karşı çıkan esnaf ile zabıta arasında arbede yaşandı.
Yaklaşık 3 yıldan bu yana mahkeme sürecinde olan Tersane Sahil Dolgu Alanı ve Peyzaj Projesi’ni başlatmak için buradaki balıkçı teknelerinin onarılmasına son defa izin verdiğini, 15 Haziran’a kadar burasının boşaltılacağını belirten Sinop Belediyesi yetkilileri, bugün alanda bulunan küçük esnaf ve su ürünleri kooperatifinin boşaltılmasını istedi.
Zabıta ekipleri ve emniyet güçleri tarafından esnaftan yerlerinin boşaltılması talep edildi. Karara tepki gösteren esnaflar uzun süre direndi. Mekanının yıkılmasına karşı koyan esnaf kendisini zincirleyerek yıkıma engel olmaya çalıştı. Daha günlerinin olduğunu belirten ve kendilerine alanı boşaltmaları halinde başka alan gösterilmediğini iddia eden esnaflar yetkililere izin vermedi.
Belediye ile kurulan temaslar sonucunda esnaflara Çarşamba gününe kadar zaman tanındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.