Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınırda 3 PYD'li yakalandı

Kilis'te terör örgütü PYD mensubu 3 kişi, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalandı. Teröristlerin cep telefonlarında bulunan fotoğraflar, "PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen" ABD'ye kanıt niteliği taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sınırda 3 PYD'li yakalandı

 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından 13 Şubat'ta Kilis'in Kemal Yanık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde PYD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen Suriye uyruklu 3 kişi, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalandı. Olayda 2 cep telefonu, 28 bin 750 Suriye lirası, 95 Türk lirası ve 1 bıçak ele geçirildi. Teröristlerin sorgu işleminin devam ettiği öğrenildi.

 

Güvenlik kaynakları, yakalanan teröristlerin cep telefonlarında bulunan fotoğrafların incelendiğini ve iki ihtimal üzerinde durulduğunu belirtti. Düşük olan ihtimale göre söz konusu PYD'li teröristlerin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki Afrin kampından Türkiye tarafına PKK elemanlarıyla temas kurmak için geçtikleri ve dönüşte yakalandıkları belirtildi. Kuvvetli ihtimale göre ise bu teröristlerin Türkiye'ye Suriye'den destek için gelerek, terör örgütü PKK ile birlikte hareket edip, durumun kötüye gitmesi üzerine PKK'dan kaçarak ülkelerine dönmeye çalıştıkları kaydedildi.  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.