Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silopi’de kaçak trafo operasyonu

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nin Çiftlik Köyü’nde tarımsal alanda kayıt dışı kullanıldığı tespit edilen 43 elektrik trafosu tespit edilerek, devre dışı bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silopi’de kaçak trafo operasyonu
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Silopi İlçesi’nin Çiftlik Köyü’nde kaçak kullanıldığı tespit edilen 43 trafoya müdahale edildiği bildirildi. Jandarma ekipleri ve TOMA’ların köyde güvenlik önlemleri almalarının ardından kaçak trafoların devre dışı bırakıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Dicle Elektrik Dağıtım, kayıt dışı elektrik ile mücadeleye, sorumluluk bölgesinde süren operasyonlara rağmen aralıksız biçimde devam ediyor. Enerji şirketine bağlı kaçak ile mücadele ekipleri, son olarak Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyünde tarımsal sulamada kayıt dışı kullanılan 43 adet kaçak elektrik trafosu belirlediler. Dicle Elektrik Dağıtım görevlileri, öncelikle trafo sahibi olan çiftçilere sayaç taktırarak kullandıkları elektriği kayıt altına almaları için sayaç taktırmalarını, bu sayede kullandıkları elektrikte ciddi indirim imkanı sağlayan kampanyaya dahil olmalarını istedi. Ancak, birçok kez yenilenen bu çağrılara çiftçilerden bir türlü olumlu yanıt gelmedi.

Alınan bu karar üzerine şirket avukatları zaman geçirmeden Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, kaçak trafoları kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, bu başvuru üzerine kayıt dışı trafolara el konulması yönünde karar verdi. Trafoların toplanması sırasında yaşanabilecek olayların önlenebilmesi ve güvenliğin sağlanabilmesi için İlçe Jandarma Komutanlığı’na gerekli başvuruda bulunuldu. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ekipler sabah saat 04.00’da Çiftlik köyüne doğru yola koyuldu. Güvenliği sağlamakla görevli olan 100 kadar jandarma ise, kobra tipi zırhlı araçlar ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile ekiplere refakat etti. Daha önce kaçak trafoların alınması için kiralanan vinçlerin sahipleri son anda vazgeçince, kaçak trafolara önceden planlandığı gibi yerlerinden sökülmek suretiyle el konulamadı. Ancak, alınan güvenlik önlemleri arasında trafolara enerji sağlayan tüm iletkenler ekipler tarafından kısa sürede bağlantı yerlerinden kesilerek toplandı. Böylece kaçak trafolara elektrik enerjisi gitmesi engellenmiş oldu."

Operasyonun ardından enerjileri kesilen bir çok çiftçinin, Dicle Elektrik Dağıtım’a başvuruda bulunarak, tarımsal sulama kampanyasından yararlanarak, sayaç taktırmak istediklerine yer verilen DEDAŞ açıklamasında, Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü yetkilileri, başvuruda bulunan çiftçilerin kullandığı trafolara sayaç takmak suretiyle indirim kampanyasına dahil edildikleri kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.