Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silahlı ’Alkol Satışı’ Kavgasında Büfe Sahibinin Yargılanmasına Devam Edildi

Tutuklu Sanık Atakan K., Jandarma Tarafından Adliyeye Getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silahlı ’Alkol Satışı’ Kavgasında Büfe Sahibinin Yargılanmasına Devam Edildi
Zonguldak’ta alkol satışı yapılmaması nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada Ertaş D.’nin ölümüne sebep olduğu iddia edilen büfe sahibinin yargılanmasına devam edildi.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Atakan K., müşteki-sanık Hüsnü Ç., taraf avukatları ve aileler katıldı. “Kasten Adam Öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Atakan K., kimseyi vurma kastının olmadığını söyledi. Tutuklu sanık Atakan K., “Daha önceki savunmalarımda bahsettiğim gibi ben ayaklarının dibine ateş ettim. Kimseyi vurma kastım yoktu. Bir an önce oranın dağılmasını istiyordum. Eğer elimdeki silahı almak için bana müdahale edilmeseydi, o akşam orada kimse zarar görmeyecekti. Bunları söylemek istiyorum, son olarak söylemek istediğim şudur. Ölen şahıs olay yerinde bana saldıran kişilerden bir tanesi değildir ve ben kendisini ancak olay sonrasında aracın arkasında yerde yatıyor vaziyette görebildim” dedi.
Olay günü yaşananları anlatan Hüsnü Ç. de, “Atakan olay yerine geldiğinde biz zaten dükkandan dışarı çıkmıştık. Havaya ateş etmeseydi biz zaten çıkıp gidecektik. Atakan ateş edince ben arabanın arkasındaki Ertaş’ın yere düştüğünü gördüm. Bunun üzerine Atakan’a ‘Sen ne yapıyorsun’ diye söyledim. Bu sefer de bana ayaklarımın ucuna doğru ateş etti” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında tutuklu sanık Atakan K. hakkında kast ve haksız tahrik indirimleri uygulanarak cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme ise olayın meydana geldiği yerde gerekli güvenlik önlemlerin alınarak tutuklu sanık Atakan K., katılan sanık ve diğer tanıkların da hazır bulundurularak mahkeme heyetiyle birlikte keşif yapılmasına karar verildi.
Atakan K.’nin ise suçun niteliği ve delil durumu göze alınarak adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı değerlendirilerek, tutukluluk halinin devamına, tahliye talebinin ise reddine karar verildi.
Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.