Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silah Kaçakçılığı Operasyonunda 11 Tutuklama

Adana’da terör örgütleri ile uyuşturucu çetelerine silah sağladıkları iddiası ile gözaltına alınan 20 kişiden 11’i tutuklandı, 9’u ise serbest bırakıldı.Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında Suriye’den yurda...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da terör örgütleri ile uyuşturucu çetelerine silah sağladıkları iddiası ile gözaltına alınan 20 kişiden 11’i tutuklandı, 9’u ise serbest bırakıldı.
Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında Suriye’den yurda silah sokulduğunu saptayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, silahların Adana ve Mersin’de uyuşturucu çeteleri ile terör örgütü üyelerine satıldığının belirlenmesi üzerine geçtiğimiz salı günü şafak operasyonu düzenledi. Adana merkezli olmak üzere Mersin, Hatay ve Şanlıurfa’da 37 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 8 tabanca, 13 otomatik av tüfeği, 70 bin paket kaçak sigara, silahlara ait çok sayıda mermi ile silah parçaları ele geçirdi. Operasyonlarda silah kaçakçılığına karıştığı belirlenen 20 kişi gözaltına alındı.
KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 9’u savcının talimatı ile ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11’i adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan 11 şüpheli, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütü üyeliği ve silah kaçakçılığı suçlarından tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.